Tarifler

Zeytinyağlı Tabağı

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler
6 Porsiyon

6 adet soyulmuş Enginar
50 gram Brunoise Soğan
100 gram rendelenmiş Havuç
600 ml Zeytinyağı
600 ml Portakal Suyu
15 gram Tuz
10 gram Şeker

Hazırlanışı
Soğan ve havuç zeytinyağı ile sotelenir ve içerisinde portakal suyu ilave edilir. İçerisine enginarlar, şeker ve tuz ilave edilir ve üzerleri yağlı kağıt ile kapatılır. Kısık ateşte enginarlar aldante kıvamında pişirilir ve garnitür ile servis edilir.


İmam Bayıldı

Malzemeler
6 adet Patlıcan
3 adet Soğan
3 adet Domates Concasse
150 ml Zeytinyağı
15 gram Şeker
5 diş dilimlenmiş Sarımsak
1 bağ doğranmış Maydanoz
1 adet Limon Suyu
300 ml Su
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur ve dikine ortalarına bir cep yapılır. Acısının çıkması için tuzla
ovulduktan sonra iyicene yıkanır ve kurutulur. Soğanlar şeker ve tuz ile ovulur ve içerisine domates,
sarımsak, maydanoz ve karabiber ilave edilip karıştırılır. Patlıcanlar hazırlanmış olan karışım ile
doldurup, fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine zeytinyağı ve tuz ilave edildikten sonra üzerleri yağlı kâğıt
ve alüminyum folyo ile kapatılır ve önceden ısıtılmış 160⁰C’deki fırında 45 dakika pişirilir.


Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Malzemeler
12 adet Asma Yaprağı
80 ml Zeytinyağı
50 gram ıslanmış Pirinç
150 gram Brunoise Soğan
15 gram Dereotu
5 gram ıslanmış Kuş Üzümü
5 gram Çam Fıstığı
½ adet Limon
Şeker
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
Brunoise doğranmış olan soğanlar, pirinç ve çam fıstığı, tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte kavurulur.
Çam fıstıkları kavrulduktan sonra pirinci geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve kısık ateşte kapağı
kapalı halde pişirilir. Pişmiş olan pilava doğranmış dereotu ve kuş üzümü ilave edilir. Yaprakların
damarlı kısmı içte kalacak şekilde soğumuş olan iç pilavı ile sarılır. Tencerenin zeminine ekstradan
asma yaprağı dizilir ve üzerine sarmalar konulur. Sarmaların üzerine zeytinyağı, limon, şeker, tuz ve
yarıya gelecek miktarda su ilave edilir. Açılmamaları için üzerlerine tabak konulur ve kısık ateşte
pişirilir.