Tarifler

Yoğurt Kebabı

Malzemeler
6 Porsiyon

1200 gram Kuzu Loin
300 ml Süt
10 gram Paprika
60 gram Soğan Suyu
2 adet dilimlenmiş Soğan
Tuz ve Karabiber
Basit Domates Sosu
Yoğurt

Hazırlanışı
Kuzu loin enine yarım santimlik parçalar halinde dilimlenir ve süt, paprika, soğan suyu ve zeytinyağı ile karıştırılır ve 3-5 saat arasında buzdolabında marine edilir. Dilimlenmiş soğanlar ile birlikte ızgarada pişirilir ve tırnak pide, domates sosu ve yoğurt ile servis edilir.


Tırnak Pide

Malzemeler
300 gram Un
200 ml Süt
20 gram Ayçiçek Yağı
20 gram Yaş Maya
5 gram Tuz
5 gram Toz Şeker
10 gram Üzüm Pekmezi

Hazırlanışı
Pekmez haricindeki bütün malzemeler karıştırılır ve homojen bir hamur elde edilir. Derin bir kap
içerisine konulan hamurun üzeri streç film ile kapatılır ve oda ısısında iki katı boyutuna gelene kadar
mayalandırılır. Hamur eşit boyutta 6 parçaya bölünür ve yuvarlandıktan sonra üzerleri örtülü bir
şekilde 10 dakika daha mayalandırılır. Pekmez eşit miktarda su ile karıştırılır. Hamur bezeleri istenilen
boyutta açılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerleri örtülü bir şekilde 15-20 dakika daha
mayalandırılan hamurların üzerine pekmezli su sürülür ve üzerine parmak uçları ile iz çıkarılır.
250⁰C’deki önceden ısıtılmış fırında altın rengi olana kadar pişirilir.