Tarifler

Somon Varyasyonu

KARPUZ JEL
250 gr çekirdeksiz karpuz
3 adet yaprak jelatin
50 gr şeker

HAZIRLANIŞI
Karpuzları soyduktan sonra el blender’ı ile püre haline getirip sonra süzgeçte süzün. Ocakta şekerle beraber kaynattıktan sonra jelatini yedirip en son kaba boşaltıp -18 derecede donduruyoruz .

BEYAZ PEYNİRİ ÇİKOLATALI MOUSSE
100 gr beyaz çikolata
50 gr beyaz peynir
100 gr krema
1 adet yaprak jelatin

HAZIRLANIŞI
Kremayı ocakta kaynatıp çikolata ve beyaz peyniri ekliyoruz. Son olarak jelatini ekleyip silikon kalıba döküp -18 derecede donduruyoruz.

KARPUZ SORBET
250 gr çekirdeksiz karpuz
100 gr su
75 gr şeker


 HAZIRLANIŞI
Karpuzları doğrayıp el blender’ı ile püre haline getirip süzüyoruz. Süzdüğümüz püreyi ocakta şeker ve su ile beraber kaynatıp dondurma makinemizde donduruyoruz.  Yaklaşık 25 dakika içinde sorbemiz hazır hale gelmiş olacaktır.