Tarifler

Türk Tatlı Tabağı

Fıstıklı Dondurma

Malzemeler

350 ml Süt
300 ml Krema
100 gram Toz Şeker
20 gram Glikoz
90 gram Yumurta Sarısı
250 gram Pirinç Antep Fıstığı
1 adet Vanilya Çubuğu

Hazırlanışı
Süt, krema, vanilya çekirdekleri, glikoz ve toz şekerin yarısı kaynatılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve geri kalan şeker iyicene karıştırılır. Yumurta sarıları kaynamakta olan sıvı karışım ile ılındırılır ve sıvı karışıma eklenir. Karışım bein marie üzerine alınır ve sürekli bir spatula ile karıştırılarak yoğunlaşana kadar ısıtılır. Fazla ısıtılmamaya dikkat edilmelidir aksi takdirde yumurta sarıları pişmeye başlayacaktır. Karışım önceden soğutulmuş dondurma makinesine
konulur ve istenilen kıvama gelene kadar döndürülür. Dondurma istenilen kıvama geldiğinde
içerisine Antep fıstığı ilave edilir ve 1-2 dakika tamamen karışana kadar döndürülmeye devam edilir. Servis edilene kadar -18⁰C’de saklanır.


Şekerpare

Malzemeler

1 kg Un
500 gram Tereyağı
300 gram Pudra Şekeri
20 gram Kabartma Tozu
100 gram İrmik
100 gram Toz Badem
5 adet Yumurta
Şerbeti İçin
3 kg Toz Şeker
3 Litre Su
½ adet Limon Suyu

 

Hazırlanışı
Tereyağı ve pudra şekeri yüksek hızda stand mikterinde kabartılır. Yumurtalar karışıma tek tek
eklenir ve homojen bir hale gelene kadar karıştırılır. Kuru malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır ve
karışıma ilave edilir. Hamurdan 15 gramlık toplar yapılır ve fırın tepsisine alınır. Önceden ısıtılmış
130⁰C’deki fırında 10 dakika pişirilir. Her 10 dakikada bir fırının ısısı 10⁰C arttırılarak 160⁰C’ye gelince
üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine direkt olarak sıcak haldeki şerbet dökülür.