Tarifler

Piliç Topkapı

Malzemeler

6 Porsiyon

6 adet derili ve kemikli Tavuk Göğsü
500 ml Tavuk Suyu


İç pilavı


100 ml Zeytin Yağı
100 gram Tereyağı
150 gram Islanmış Pirinç
300 gram Brunoise Soğan
15 gram suda bekletilmiş Kuş Üzümü
15 gram Çam Fıstığı
Şeker
Yenibahar
Kuru Nane
Tarçın
1 gram Safran
600 gram Ispanak
50 gram file Çiğ Badem
Tuz ve Karabiber


Hazırlanışı


Geniş bir tencere içerisinde soğanlar, çam fıstıkları ve pirinç tereyağı ve zeytinyağı ile kavrulur.
Pirinçleri çok az geçecek seviyeye kadar kaynar haldeki safranlı su ilave edilir ve ateşten alınır.
Soğuyan pilava kuş üzümü ve baharatlar ilave edilir. Tavukgöğsüne bir cep açılır ve içerisine soğumuş
olan pilav doldurulur. Tavuğun dışı tuz ve karabiber ile tatlandırılır ve önceden ısıtılmış 200⁰C’deki
fırında derisi altın rengini alana kadar pişirilir. Tavuklar fırın tepsisinden alınır ve tavuk suyunun yarısı
ile deglaze edilir ve sonrasında bir sos tenceresine alınır. İçerisine tavuk suyunun geri kalanı ilave
edilir ve istenilen yoğunlukta bir sos haline gelene kadar çektirilir. Ispanaklar tereyağı ve zeytinyağı
ile sotelenir ve tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Servis edilmeden önce bademler ilave edilir.