Tarifler

Mücver

Malzemeler

6 Porsiyon

2 adet Kabak
2 adet Havuç
2 adet Patates
1/6 bağ Dereotu
1/6 bağ Maydanoz
85 gram Un
2 adet Yumurta
Tuz ve Karabiber
Kızartmak için Ayçiçek yağı
Basit domates sosu


Hazırlanışı


Kabaklar rendelenir ve bir tülbent yâda kâğıt havlu yardımıyla suyu tamamen sıkılır. Kabaklar geniş bir kaba alınır ve içerisine rendelenmiş olan havuçlar ve patatesler ilave edilir ve nazikçe karıştırılır. İçerisine un, yumurta, doğranmış dereotu ve maydanoz ilave edilir ve bir hamur haline gelene kadar karıştırılır. Isıtılmış olan yağda yuvarlak şekilde her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartılır. Kâğıt havlu üzerinde bekletilerek fazla yağı alınıldıktan sonra ısıtılmış olan domates sosu ve yoğurt tahin sosu ile birlikte servis edilir.


Yoğurt ve Tahin Sosu


Malzemeler
250 gram Tahin
400 gram Süzme Yoğurt


Hazırlanışı


Malzemelerin ikisi de karıştırılır ve servis esnasına kadar soğuk tutulur.