Tarifler

Levrek Şaşlık

Malzemeler
6 Porsiyon

6 adet Levrek Fileto
200 ml Süt
50 ml Zeytinyağı
5 gram Tatlı Toz Biber
2 adet Soğan
3 adet Dilimlenmiş Patlıcan
3 adet Dilimlenmiş Kabak
3 adet Dilimlenmiş Kırmızı Dolmalık Biber
3 adet Dilimlenmiş Sarı Dolmalık Biber
12 adet Tahta Şiş
Firik Pilavı
240 gram Firik Bulguru
60 gram Tereyağı
60 ml Zeytinyağı
60 gram Brunoise Soğan
1200 ml Sebze Suyu
Naneli Yoğurt Sos
100 gram Yoğurt
20 gram Kuru Nane

Hazırlanışı
Süt, 50 ml zeytinyağı, tatlı toz biber, bir soğanın suyu, tuz ve karabiber karıştırılır. Levrekler enine
yarım cm kalınlıkta dilimlenir ve marinasyon içerisinde +4⁰C’de 5 saat marine edilir. Soğan dilimlenir
ve bir soğan bir levrek olacak şekilde tahta şişe geçirilir. Izgarada her iki tarafı da pişirilir.

Dilimlenmiş olan sebzeler zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve tahta şişe geçirildikten sonra
ızgarada pişirilir. Soğanlar zeytinyağı ve tereyağı ile sotelenir. Firik bulguru ilave edilir ve 4-5 dakika
daha sotelenir. Kaynar halde olan sebze suyu ilave edilir ve düşük ısıda kapağı kapalı halde pişirilir.
Yoğurt ve nane karıştırılır ve servis esnasında levrek üzerine gelecek şekilde dökülerek servis edilir.