Tarifler

Kuzu Tandır ve İç Pilavı

Malzemeler

6 porsiyon

1200 gram Kuzu Kol
6 adet Arpacık Soğanı
3 dal Taze Kekik
2 diş Sarımsak
120 ml Zeytinyağı
500 ml Et Suyu
100 gram Kuru Erik
Tuz ve Karabiber

 

Hazırlanışı
Soğan, taze kekik, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiber bir fırın tepsisinde karıştırılır ve kuzu kol marine olması için içerisine konulur. Üzeri alüminyum folyo ile kapatılan kuzu kol, önceden ısıtılmış % 40 buharlı 150⁰C’deki fırında 2 saat pişirilir. Fırın kabından et alınır ve et suyunun yarısı ile deglaze edilir. Tepside kalan parçalar iyicene kazınır ve süzülerek bir sos tenceresine alınır. Tencereye et suyu ilave edilir ve istenilen sos kıvamına gelene kadar çektirildikten sonar içerisine kuru erikler ilave edilir.

 

İç Pilavı

Malzemeler
100 ml Zeytinyağı
100 gram Tereyağı
150 gram Islatılmış Pirinç
300 gram Brunoise Soğan
45 gram Dereotu
15 gram Suda Bekletilmiş Kuş Üzümü
15 gram Çam Fıstığı
Şeker
Yenibahar
Nane
Tarçın
Tuz ve Karabiber

 

Hazırlanışı
Brunoise doğranmış olan soğanlar, pirinç ve çam fıstığı, tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte kavurulur.
Çam fıstıkları kavrulduktan sonra pirinci geçecek kadar kaynar su ilave edilir ve kısık ateşte kapağı
kapalı halde pişirilir. Pişmiş olan pilava doğranmış dereotu, kuş üzümü ve baharatları eklenir.