Tarifler

Istakozlu Brokoli Dolması

İç Harç

100 gram kırmızı soğan

50 gram Dolmalık Fıstık

50 gram Kuş Üzümü

Dış Kaplama

250 gram Turna Balığı

50 gram Krema

 

250 gram Brokoli

50 gram Istakoz

 

Kırmızı soğan sıçandişi boyutunda doğranır ve ayçiçeği yağında pembeleşene kadar sotelenir.  Ilık suda bekletilip şişirilmiş olan kuş üzümleri ve dolmalık fıstık da ilave edilir.  Fıstıklar kızarana kadar kavrulur ve soğumaya bırakılır.

Temizlenip ayıklanan brokoliler al dante kıvamına gelene kadar tuzlu suda haşlanır ve hemen soğuk suya konularak rengini koruması sağlanır.

Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlanan ıstakozdan etleri ayıklanır.  Turna balığı ve krema bir robot yardımı ile çekilir  ve tuz ve beyaz biber ile tatlandırılır.

Streç film üzerine turna balıklı harç yayılır ve bir timbale ile yuvarlak şekil verilir. İçerisine ıstakoz ve soğanlı iç harç konulup streç film yukarıya doğru kıvrılarak bir top haline getirilir. Küçük parçalar halinde kesilmiş olan brokoliler yuvarlağın etrafına sık bir biçimde yerleştirilir. Streç film ile kaplanan dolma, 80⁰C buhardaki fırında 7 dakika pişirilir.

 

Mango Şarap Sos

250 gram Mango

150 ml Beyaz Şarap

Soyulup büyük küpler halinde kesilen mango, beyaz şarap ile vakum poşetine konulur ve Sous Vide’de 72⁰C’de 20 dakika pişirilir.  Bir el blenderı ile sos haline getirilir ve kullanılmaya hazırdır.