Tarifler

Helatiye


 

Malzemeler

6 Kişilik

250 gram Su
28 gram Buğday Nişastası
150 ml Süt
80 gram Toz Şeker
1 adet Damla Sakızı
1 adet Jelatin Yaprağı
1 adet Dragon Fruit
1 adet Passion Fruit
3 adet Çilek
1 adet Mango
Taze Nane Yaprağı
Şerbet
500 gram Su
120 gram Toz Şeker
50 ml Gül Suyu
Pembe Gıda Boyası

 

 


Hazırlanışı
Şerbet için şeker, su, gül suyu ve gıda boyası kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Muhallebi için olan su,
süt, şeker, nişasta ve damla sakızı hep birlikte kaynatılır. Ocaktan alınan karışıma soğuk suda
yumuşatılmış olan yaprak jelatin ilave edilir ve karıştırılır. 1cm derinlikteki tepsiye dökülen karışım
donana kadar +4⁰C’de bekletilir. Muhallebi küp şeklinde kesilir, meyve küpleri ve şerbet ile servis
kâsesine konulur. Soğuk olarak nane yaprakları ile servis edilir.