Tarifler

Elmalı Ayva Tatlısı

Malzemeler
6 Porsiyon

6 adet konserve Ayva
600 gram Toz Şeker
100 ml Su
1 adet çubuk Tarçın
3 adet Karanfil
2 adet Kırmızı Elma
Kırmızı Gıda Boyası
Kaymak
Pirinç Antep Fıstığı

Hazırlanışı
Elmalar rendelenir ve ayvaların içerisine doldurulur. Ayvalar derin bir fırın tepsisine dizilir ve
üzerlerine şeker dökülür. Su ile gıda boyası karıştırılır ve ayvaların üzerine ilave edilir. Çubuk tarçın ve karanfiller ilave edilir ve üzerleri alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 220⁰C’deki fırında yarım saat üzeri kapalı, yarım saatte üzeri açık bir şekilde şerbet üzerlerinde gezdirilerek pişirilir. Soğumuş olan ayvalar kaymak ve Antep fıstığı ile servis edilir.