Tarifler

Bulgurlu Kuru Patlıcan Dolması ve Yoğurt

 

Malzemeler

6 porsiyon

18 Kuru Patlıcan
4 adet Soğan
3 adet Domates
250 gram Bulgur
100 ml Zeytin Yağı
5 gram Dolmalık Fıstık
5 gram Kuş Üzümü
Kuru Nane
Tarçın
Yenibahar
Tuz, Karabiber
Yoğurt

 

Hazırlanışı

Kuru patlıcanlar kaynar suda yumuşayana kadar haşlanır. Brunoise kesilmiş olan soğanlar zeytinyağı ve dolmalık fıstıklar ile kavrulur. İçerisine bulgur ilave edilir ve 2-3 dakika daha kavrulur ve içerisine rendelenmiş domates ve bulguru kaplayacak kadar kaynar su ilave edilir, tencerenin kapağı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Sıcak suda yumuşatılmış olan kuş üzümleri, tuz, karabiber ve baharatlar ilave edilir. Soğumuş olan iç harç patlıcanlara doldurulur ve geniş bir tencereye üst üste dizilir.

Pişerken açılmamaları için üzerlerine bir tabak yerleştirilir. Dolmaların üzerini geçecek kadar su ve zeytinyağı ilave edildikten sonra kısık ateşte pişirilir ve yoğurt ile servis edilir.