Tarifler

Beğendi Kebap

 

Malzemeler

6 kişilik

1 kg Dana Kuşbaşı
75 ml Ayçiçek Yağı
100 gram Brunoise Soğan
1 diş Sarımsak
1 Defne Yaprağı
75 gram Domates Salçası
900 ml Et Suyu
50 gram Un
50 gram Tereyağı
650 gram Süt
500 gram Közlenmiş Patlıcan
350 gram Kaşar Peyniri  
Muskat
Tuz ve Karabiber

 

Hazırlanışı

Dana eti geniş bir tencere içerisinde Ayçiçek yağı ile sotelenir ve içerisine soğanlar ilave edilir. Soğanlar sotelendikten sonra içerisine domates salçası ve defneyaprağı ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir. Üzerine sıcak et suyu ilave edilir ve kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir, tuz ve karabiber ile tatlandırılır.

Tereyağı ve un derin bir tencere içerisinde altın rengi olana kadar kavrulur. İçerisine yavaşça süt ilave edilir ve bir çırpma teli ile sürekli olarak kıvam alana kadar pişirilir. Beşamel sosu hala sıcakken içerisine doğranmış patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri ve muskat ilave edilir. Beğendi üzerine et konularak servis edilir.