Tarifler

Başlangıç Tabağı

6 Porsiyon

Kısır

Malzemeler
300 gram Kısırlık Bulgur
30 gram Domates Salçası
3 adet Domates
1 adet Salatalık
2 adet Taze Soğan
30 ml Nar Ekşisi
45 ml Zeytinyağı
10 gram Pul Biber 
¼ bağ Taze Nane
¼ bağ Maydanoz
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
700 ml kaynar su, kısırlık bulgur üzerine ilave edilir ve şişmesi için bırakılır. Domateslerin çekirdekleri çıkarılır ve küp şeklinde kesilir. Domatesler ile aynı boyda olacak şekilde salatalıklar kesilir, maydanoz, nane ve taze soğan doğranır. Şişmiş olan bulgura, domates salçası, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir ve karıştırılır. Doğranmış olan sebzeler ve baharatlar ilave edilir ve nazikçe karıştırılır.

 

Közlenmiş Patlıcan Salatası

Malzemeler
3 adet Bostan Patlıcanı
2 diş Sarımsak
100 gram Süzme Yoğurt
Tuz

Hazırlanışı
Patlıcanlar ocak üzerinde ya da önceden ısıtılmış 200⁰C’deki fırında közlenir. Soyulmuş olan
patlıcanlar neredeyse püre olacak boyutta kesilir ve ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuz ile karıştırılır.

 

Pancarlı Humus

Malzemeler
200 gram haşlanmış Nohut
¼ adet Limon Suyu
2 diş Sarımsak
10 gram Kimyon
15 gram Tahin
50 ml Su
40 gram Sızma Zeytinyağı
5 gram  Paprika
1 adet haşlanmış Pancar
Tuz

Hazırlanışı
Limon suyu, kimyon, paprika ve tuz haricindeki bütün malzemeler mutfak robotunda pürüzsüz bir
püre haline getirilir. Tadına bakılarak limon suyu, tuz ve kimyon eklenir ve bir kere daha karıştırılır.
Üzerine paprika konularak servis edilir.

 

İçli Köfte

Malzemeler
Hamuru İçin
200 gram Köftelik Bulgur
100 gram Semolina
30 gram Tatlı Biber Salçası
1 adet Yumurta
4 gram Tuz
150 ml Su
Kızartmak için ayçiçek yağı

İç Harç İçin
50 gram Soğan
20 gram Zeytinyağı
200 gram Kıyma
20 gram Tatlı Biber Salçası
10 gram Pul Biber
Tuz ve Karabiber

Hazırlanışı
Hamur: Bulgur ve semolina bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edilip demlemeye
bırakılır. Geri kalan malzemeler ilave edilir ve bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur.
İç Harç: Soğan doğranır ve zeytinyağı ile sotelenir. Kıyma ilave edilir ve orta ısıda 7-8 dakika kapağı
kapalı şekilde pişirilir. Geri kalan malzemeler ilave edilir ve ateşten alınır ve soğuması beklenir.
Hamurdan eşit boyutta toplar hazırlanır ve el ile bir cep oluşturulur. İçerisine iç harç doldurulduktan
sonra kapatılan köfteler kızgın derin yağda kızartılır.