İlham Veren Teknikler

Tuille

10 gram un

10 gram mürekkep balığı özü

30 ml zeytinyağı

80 ml su

 

Yapılışı

Bir mayonez tenceresinin içerisinde un, mürekkep balığı özü, zeytinyağı ve su homojen bir kıvama gelene kadar birlikte çırpılır. Orta genişlikteki bir teflon tava zeytinyağı ile yağlanır ve yüksek ateşin üzerine konur. Karışımdan bir buçuk kepçe kadar alınıp ısınmış tavaya konulur. Tava orta ısıya alındıktan sonra karışımın suyu buharlaşana ve dantel görüntüsü ortaya çıkana kadar pişirilir. Kullanıma hazır olan tuille, bir cımbız ya da spatula yardımı ile kâğıt peçete üzerine alınır. Tuille’i çorbaların ve salataların üzerinde kruton yerine narin bir başlangıç olarak kullanabilirsiniz.