İlham Veren Teknikler

Toast Choux

Malzemeler

100 gram su

100 gram süt

90 gram tereyağı

1 gram tuz

2 gram toz şeker

145 gram un

5 adet yumurta

Yapılışı

Su, süt, tereyağı, tuz ve toz şeker orta boy bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Tencere ocaktan alınır ve içerisine tek kerede, elenmiş olan un eklenir. Plastik ya da tahta bir spatula ile homojen bir karışım olana kadar karıştırıldıktan sonra orta ısıdaki ocağa geri alınır. Bütün bir hamur halini alana ve tencereye yapışmayacak kıvama gelene kadar devamlı karıştırarak pişirilir ve ocaktan alınır. Direk olarak stand mixeri haznesine alınır ve orta hızda palet yardımı ile 2-3 dakika karıştırılarak ılık hale getirilir. Mixerin hızı yavaşlatılır ve yumurtalar teker teker hamura karıştıkça eklenir. Tüm yumurtalar eklendikten sonra mixer 2-3 dakika orta hızda çalıştırılır. Hamur ucunda yassı duy bulunan sıkma torbasına doldurulur, önceden ısıtılmış ve yağlanmış tost makinesine şeritler halinde sıkılıp, her iki tarafı da kızarana kadar pişirilir. Üzerine pudra şekeri eleyerek kullanabilirsiniz.