İlham Veren Teknikler

Pancar Topları

100 gram tereyağı

1 adet pancar

50 gram Panko

2 adet yumurta beyazı

 

 

Tereyağı eritilir ve klarife edilir. Yarım daire şeklindeki silikon kalıba doldurularak 60 dakika 20C’de dondurulur. Pancar soyulur ve mandolin yardımı ile dilimlenir. Dehidratör yardımı ile 800C’de 120 dakika kurutulur. Kurutulmuş olan pancar dilimleri ve panko thermomix’te çekilerek toz haline getirilir ve içerisinde büyük parçalar kalmaması için elenir. Donmuş olan tereyağı kalıptan nazikçe çıkarılarak iki yarımı bir araya birleştirilir ve tereyağı küreleri oluşturulur. Küreler önce yumurta akına bulanır, sonrasında pancar tozu ile pane edilir. Kürelerin içlerini boşaltabilmek için, tereyağı kürelerine ufak bir delik açılır. 1600C’deki kızgın yağda 10 saniye bekletilerek tereyağının eriyerek boşalması sağlanır. Peçete yardımı ile fazladan yağı alınmış olan pancar toplarının içerisine pancar püresi doldurularak sürpriz toplarınızı tamamlayabilirsiniz.