İlham Veren Teknikler

Kiraz Topu

100 gram kiraz püresi

15 gram şeker

20 gram su

200 gram kakao yağı

 

Yapılışı

Kiraz püresi, şeker ve su sos tenceresinde kaynayana kadar karıştırılarak ısıtılır. Kaynamış olan karışım sıkma torbasına alınır ve silikon lolipop kalıbına eşit şekilde sıkılır. -220C’de 15 dakika bekletilir. Yarı donuk haldeki kiraz pürelerine kürdan batırılır ve tekrardan -220C’de 60 dakika dondurulur. Kakao yağı beinmarie üzerinde eritilir ve kalıptan çıkarılmış olan kiraz püreleri 2 kere kakao yağına daldırılıp yağlı kâğıt üzerine alınır. Üzerleri kırmızı kadife spreyi ile kaplanan pürelerin üzerindeki kürdan çıkarılır ve delikler kiraz sapı ile kapatılır. Gerçek kirazı aratmayan kiraz toplarını pastalarınızı ve tatlılarınızı süslemekte kullanabilirsiniz.