Gastronometro Workshopları

WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü İçkiler Yeterlik Programı, 18 Temmuz-7 Ağustos 2019 tarihleri arasında WSET Yetkili Program Sağlayıcısı olan Gastronometro'da gerçekleşecektir. Deneyimli eğitmenimiz Nihan Benel tarafından verilen program, katılımcıları ana üzüm türleri, dünyanın başlıca şarap bölgeleri ve temel yüksek alkollü içki çeşitleri konusunda bilgilendirmeyi amaçlamaktadır. Fiyat bilgisi almak ve kayıt yaptırmak için Gastronometro Koordinatörü İlknur Kapukaya’ya e-posta adresinden  ulaşabilirsiniz. Program hakkında ayrıntılı bilgi aşağıdaki şekildedir.
 

WSET Nedir?

Wine & Spirit Education Trust (WSET) dünyanın en büyük şarap, yüksek alkollü içki ve sake yeterlik programları sağlayıcısıdır. Küresel çapta marka olan içki ve içecek kuruluşlarının güvenini kazanan WSET, son elli yıldır şarap ve yüksek alkollü içki eğitimlerinin tasarımı ve verilmesinde öncülük etmektedir. 70'ten fazla ülkedeki çeşitli dillerde kurs sağlayıcı ağıyla WSET yeterlik programları içki ve içecek alanındaki profesyonellerle bu konuya meraklı bireylere hem esin kaynağı olmaktadır hem de şarap konusundaki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

Program Dili: Türkçe

Programın Amacı: Katılımcıları ana üzüm türleri ve dünyanın başlıca şarap bölgeleri ile temel yüksek alkollü içki çeşitleri konusunda bilgilendirmek.

Ders Tarihleri:
18 Temmuz 19.00-21.30
25 Temmuz 19.00-21.30
31 Temmuz 19.00-21.30
5 Ağustos 19.00-21.30

Sınav: 7 Ağustos

Yer: Gastronometro Koçman Cad. No:52 Güneşli Kavşağı Bağcılar/ İstanbul

Ön Koşul: Temel seviyede bir şarap eğitimi almış olmak veya WSET 1. Seviye Programı’nı tamamlamış olmak gereklidir.

1.DERS:

  • Tadım teknikleri ve yemek-şarap uyumu
  • Şarabın servisi ve saklanması
  • Şarabın stilini, kalitesini ve fiyatını etkileyen faktörler
  • Şarap Üretimi: Beyaz Şarap Yapımı, Kırmızı Şarap Yapımı, Roze Şarap Yapımı
  • Temel etiket terimleri
  • Sosyal sorumluluk
  • Saklama ve servis
  • Şarap tadımı

2. ve 3. DERS:

  • Başlıca üzümlerin genel özellikleri
  • İklim etkileri
  • Şarap üretim teknikleri
  • Başlıca kupajlar
  • Üzümlerin yetiştiği başlıca bölgeler
  • Köpüren şaraplar
  • Fortifiye şaraplar
  • Şarap tadımı

4. DERS:

  • Yüksek alkol kategorisi
  • Brendi
  • Viski
  • Rom
  • Tekila
  • Votka
  • Cin
  • Likörler

SINAV

50 soruluk test sınavı olacaktır.
Süre: 60dk.
Sınavdan geçer not alan kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü İçkilerde Yeterlilik” Sertifikası almaya hak kazanacaklardır.
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 1 ay  içinde Londra WSET üzerinden iletilir.