Duyurular

Bocuse d'Or Basın Yemeği

12 Haziran'da İtalya'nın Torino şehrinde gerçekleşecek dünyanın en prestijli şef yarışması Bocuse d’Or’un Avrupa elemelerinde Türkiye’yi temsil edecek olan Bocuse d'Or Türkiye şampiyonu Şef Mutlu Şevket Yılmaz ve ekibi 29 Mayıs akşam Gastronometro'da gerçekleşen basın yemeğinde basın mensuplarıyla buluştu.

Yarışmada dereceye giren ilk 10 şef, dünyanın en büyük gastronomi fuarı Sirha kapsamında 2019'da Lyon'da gerçekleşecek olan Bocuse d’Or dünya finallerinde yarışmaya hak kazanacak. Sirha Türkiye’de  2017’de üçüncü kez gerçekleşen bu saygın yarışma Türkiye’nin ürünlerini, üreticilerini ve şeflerini uluslararası platformlarda öne çıkarmayı hedefliyor. 

İkinci defa Bocuse d’Or Avrupa elemelerine katılacak olan Şef Mutlu Şevket Yılmaz, koçu Gastronometro Yönetici Eğitmen Şefi Vedat Demir ve komisi ile Gastronometro’da, yarışma mutfağının bire bir ölçü ve standartlarında hazırlanan özel mutfakta antrenmanlarını yoğun bir şekilde sürdürmekte. Ekip, yarışma boyunca koçlarını yönlendirmesi, komilerinin de yardımıyla hazırlanacak olan et ve sebze ürünlerinden oluşan yemekleri jüriye beğendirmek için 5 saat 35 dakika boyunca çalışacak.

Gastronometro'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Bocuse d'Or Türkiye takımının basın yemeğinden geriye bu görüntüler kaldı.

Galeri için tıklayın.