Blog

Green Dutch Lady ile tanışmaya ne dersiniz?

15/07/2016


Gastronomi trendlerinin son birkaç yıldır biz lezzet tutkunlarına öğrettiği bir şey var. Daha çok lezzet, daha çok sağlık! Özellikle yaz aylarında menülerinde sağlıktan taviz vermek istemeyen profesyoneller için yepyeni bir öneri sunuyoruz. Üstelik food pairing farkıyla. Green Dutch Lady, adından da anlaşıldığı gibi hem sağlıklı hem de bir o kadar lezzetli bir kokteyl. Yapımı kolay, sunumu ise bizce kocaman bir yeşil kalbi fazlasıyla hak ediyor! 

 

 

Cin, Cointreau, limon ve yumurta beyazından oluşan klasik ‘White Lady’ reçetesinden esinlendiğimiz bahar temalı bu varyasyonumuza biz Green Dutch Lady adını çok yakıştırdık, bakalım siz ne düşüneceksiniz? Green Dutch Lady, Jenever (Hollanda cini) ile kokteyle enerjik yeşil rengini veren buğday çimenini bir araya getiriyor. Bu iki bileşen aynı zamanda bergamot suyu, zencefil ve bir tutam Kuzey Denizi suyu (evet, gerçekten!) ile güzel bir şekilde eşleşen çeşnili, aromatik bir bağ oluşturuyor.

 

 

Jenever’ın geniş aroma yelpazesi, onu birçok farklı ürünle eşleştirebilmemizi sağlıyor. Bu reçetede kullanılan ise tahıl, kavrulmuş fındık, ceviz, taze otlar ve ardıç meyvesinden distile edilmiş bir Jenever. Turunç ve zencefilde bulunan narenciye notalarına da sahip olduğunu ayrıca not düşelim.

Buğday çimeni ise körpe buğday filizlerine verilen isim ve tatlımsı bir tada sahip. Buğday çimeni yüksek lif, klorofil ve magnezyum deposu olması sayesinde, güncel sağlık trendlerinde, özellikle de detoks içeceklerin yapımında yaygın olarak kullanılıyor. A, B kompleks, B12, C, E ve K vitaminleri açısından da en zengin doğal kaynaklardan biri olduğunu belirtmekte fayda var.  Özetle bir bardak Green Dutch Lady kokteyli hem menülerinizi zenginleştirir hem de sağlığa iyi gelir. 

 

Green Dutch Lady Kokteyli nasıl hazırlanır? 

Buğday Çimi Suyu

Hazırlanışı: 

•    60 gram buğday çimi
•    1 litre su
60 gram buğday çimini 1 litre su ile robotta çekin ve karışımdan 30 ml kadar süzün. Bu işlemi, oksidasyonu önlemek için servisten hemen önce yapın.

Buğday Çimi Kokteyli

Hazırlanışı: 

•    45 ml. Old Simon Jenever
•    30 ml. buğday çimi suyu 
•    20 ml. taze bergamot suyu
•    15 ml. şerbet suyu
•    10 ml. yumurta beyazı
•    çeyrek ölçü(bar kaşığı ile) zencefil püresi
•    bir tutam deniz suyu veya tuzlu su

Shaker’da bütün malzemeleri buz olmadan karıştırıp bir bardağa dökün, yanında deniz yosunu veya yengeç ile servis edin. İlham vermek bizden, denemesi sizden!

 

* Kaynak: www.foodpairing.com.