Blog

Gastronometro'da yaz böyle geçti!

09/09/2016

En sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim: Gastronometro 1. yaşını kutluyor. Bir yıl boyunca bizimle birlikte olduğunuz için teşekkürler; sayenizde kendimize daha çok inandık. Gastronomiyi daha çok sevdik! 

Eylül ayına bizi çok mutlu eden bir ödül haberiyle girdik. Stevie International Business Awards'da "Industry:PR" kategorisinde “Altın Stevie” alarak ilham veren lezzetlerimizi ödülle taçlandırmış olduk. Bu lezzetli işi, sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz:

Peki, siz buralarda yokken biz Gastronometro’da neler yaptık.? Onları da kısaca şöyle özetleyelim:

ONE DAY IN HORECA

Temel mutfak eğitimi çerçevesinde planlanan One Day in Horeca kapsamında Metro çalışanlara, her Perşembe Horeca ve Pastacılık mutfaklarımızda şef olma tecrübesini yaşattık.

FSD EĞİTİMİ

Boğaziçi Üniversitesi danışmanlığında hazırladığımız programda, FSD (Food Service Delivery) Kategorisi çalışanlarına “Steak”, “Balık ve Deniz Ürünleri”, “Pastacılıkta Mevsim Meyveleri”, “Sürdürülebilirlik ve Metro” ile “Horeca Discovery” eğitimleri verdik.

İŞ ORTAKLARI ZİRVESİ

Metro Toptancı Market Genel Müdürü Kubilay Özerkan ve CNN Türk ekranlarından tanıdığımız Cem Seymen’in katılımıyla ev sahipliği yaptığımız İş Ortakları Zirvesi’nde misafirlerimiz, Gastronometro şeflerimizin yanı sıra Sahan, Hacı Abdullah, Cercis Murat Konağı’nın deneyimli şeflerinin en özel yemeklerini tatma fırsatı buldu.

İş Ortakları Zirvesi’nde Food-Pairing de MasterChef Studio’da kendi çalışmalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

ÇAY DEMOSU

Çay uzmanı Burak Ergezer ile Bar&Barista Studio’da Eylül ayında başlayacağımız çay eğitimlerinin tadımlı bir demosunu hayata geçirdik. Bizce çok keyifliydi, kaçırmayın!

VEDAT MİLOR

Gastronometro’da yaz finalini ise İstanbul’daki İtalyan konseptli menülere sahip restoran, brasserie ve otellerin temsilcileriyle Vedat Milor’u bir araya getirdiğimiz öğle yemeğiyle yaptık. Akdeniz mutfak kültürlerinden esinlendiğimiz bu özel davette konuklarımıza klasik İtalyan yemekleri sunduk.

Gördüğünüz gibi yaz boyunca gastronomi üzerine düşünmeye, üretmeye, keşfetmeye devam ettik. Son olarak Eylül ayının finali Master Chef Cristian Le Squer ile yapacağımızı da buradan müjdelemiş olalım. Sonbaharda lezzet dolu bir programla karşınızda olmak üzere…