Blog

Karacabey Soğanı

15/02/2019

Karacabey Soğanı bildiğimiz, tanıdığımız kuru soğan. Kuru soğan, Karacabey ilçesinde farklı çeşitlerde yetiştirilmesine karşılık, geçmiş tarihlerden günümüze kadar kalitesi ile ün yapmış ve bölgeye has özellik taşıyan üç çeşidi bulunmaktadır...

DETAYLAR...

Ödemiş Patatesi

08/02/2019

Patates ılıman ve serin iklim seven bir bitkidir. Her türlü toprakta yetişebilen patates, yumru şeklinin düzgün olması için kumlu-tınlı, tınlı-kumlu, humusça zengin topraklardan hoşlanır.

DETAYLAR...

Bodrum Mandarini

01/02/2019

Soymaya başladığınızda suratınıza sıçrayan suyunun kokusu Bodrum’dan geliyor.

DETAYLAR...

Arapgir Mor Reyhanı

18/01/2019

Tarihten bu yana bölgenin değeri, türkülere ve oyunlara da konu olarak folklorik bir değere sahip olan, Arapgir mor reyhanı Lamiaceae familyasına ait bir bitkidir.

DETAYLAR...

Taşköprü Sarımsağı

11/01/2019

Taşköprü sarımsağının kendine has özelliklerinin önemine rağmen Çin sarımsağının daha yüksek miktarlarda ürün vermesi dolayısıyla yöredeki çiftçi zamanla Taşköprü Sarımsağı yerine Çin sarımsağını tercih etmeye başlamış ve bunun sonucunda da Taşköprü Sarımsağı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.

DETAYLAR...

Finike Portakalı

04/01/2019

Finike’nin turuncu güneşi olan Finike portakalı, Antalya’nın Finike ilçesine ilk olarak 1930’lu yıllarda gelmiştir.

DETAYLAR...

Ereğli Siyah Havucu

28/12/2018

Yöre için başlıca geçim kaynaklarından birisi olan siyah havucun Ereğli ilçesinde üretimi 1940 yılında başlamış olup, ürünün %100’e yakın verimlilikle üretildiği ilçe Türkiye genelinde siyah havuç üretimiyle öncü konumdadır.

DETAYLAR...

Ev Yapımı Snickers

13/02/2017

Karamel, çikolata ve tuzlu fıstık; aynı lezzette buluşursa ne olur? Tabii ki kahve eşliğinde çatal çatal keyfine doyulmayacak bir lezzet şöleni olur. Gastronometro mutfağında mükemmel lezzetlere imza atan şefimiz Tayfun Karayel; bu kez de bu muhteşem üç lezzetin uyumunu eşsiz bir snickers tarifinde buluşturdu. Görüntüsüyle de ağızları sulandıran bu tarifle sizleri baş başa bırakıyoruz.

DETAYLAR...

Av

30/01/2017

Bundan milyonlarca yıl önce, Doğu Afrika fay hattında meydana gelen muazzam bir kırılma sonucu, tamamiyle ormanlık olan bu bölge, bu büyük tektonik değişimin sonucu olarak yavaş yavaş ağaçlarını kaybetmiş ve savana dönüşmüştür. Fay hattının kırılmasından önce ağaçlarda yaşamakta olan otçul bir primat türü düze inmek zorunda kalmıştır...

DETAYLAR...

İstanbul İçin Balık Vakti

27/10/2016

İstanbul ve balık denilince insanın aklına hâlâ ilk lüfer gelir. Çünkü lüfer romantik zamanların balığıdır. Şöyle bir yandan Boğaz’ı seyredip -artık isteyen bir tepeden, isteyen bir kıyıdan- bir yandan da lüferi yemek; tabi kibarca..

DETAYLAR...

Gastronometro'da yaz böyle geçti!

09/09/2016

Eylül ayı tüm güzelliğiyle geldi; bize çok da özel bir ödül getirdi. Üstelik 1. yaşımızı kutlamanın mutluluğu da var, daha ne olsun! Peki siz buralarda yokken biz neler yaptık? Gastronometro’da yaz mevsiminin nasıl geçtiğini bir kez daha hatırlayalım…

DETAYLAR...

Vedat Milor Gastronometro'da!

09/08/2016

Gastronometro mutfağı, misafirlerini onlara özel hazırladığı menülerle ağırlamaya devam ediyor. Bu hafta Vedat Milor ile İstanbul'un İtalyan temalı menülerine sahip restoran, otel ve brasserie'lerin temsilcilerinin yolu Gastronometro mutfağına düştü. İşte bu buluşma için Akdeniz kültüründen esinlenerek hazırlanan İtalyan mutfağının eşsiz lezzetleriyle sizleri baş başa bırakıyoruz.

DETAYLAR...

Green Dutch Lady ile tanışmaya ne dersiniz?

15/07/2016

Food pairing ile lezzet dünyasının sınırlarını aşmaya devam ediyoruz. İlham verecek yepyeni bir reçeteyle yeniden karşınızdayız. Cin, Cointreau, limon ve yumurta beyazından oluşan klasik ‘White Lady’ reçetesinden esinlendiğimiz bahar temalı bu varyasyonumuza Green Dutch Lady adını verdik!

DETAYLAR...

Balık ve Deniz Ürünleri Keşfi

01/07/2016

Gastronomi profesyonellerine sonsuz bir keşif dünyası sunan balık ve deniz ürünleri, Gastronometro Mutfağı’nın da vazgeçilmezleri arasında. Fransız İstridye, Deniz Tarağı Varyasyonu, Istakoz Brokoli Dolma ve daha fazlası… Şeflerimizin, Vedat Milor’ü ağırladığı özel menü için tıklayın!

DETAYLAR...

Bir mutfak düşünün ki "yanmadan" çıkılmasın…

22/06/2016

Manevi değerinin yanı sıra kendine ait ritüelleri ve mutfak kültürüyle özel bir ay olan Ramazan’ı, bu toprakların en özgün mutfaklarından biriyle zenginleştirelim istedik. Mevlevi Mutfağı’ndan ilham almak için Ramazan’dan daha güzel bir vesile olmazdı zaten…

DETAYLAR...

Ramazan’ın olmazsa olmaz güzellikleri…

08/06/2016

Son yıllarda her şeyin nostaljisini yapar olduk; ama söz konusu Ramazan olduğunda eskiye duyulan özlem daha bir artıyor sanki… Evet, eskide kalanlar çok güzeldi fakat biz Ramazan’ın bugün de yaşanan güzelliklerini ısrarla görmek isteyenlerdeniz. Çünkü zaman değişse de Ramazan; kendine özgü gelenekleri, lezzetleri ve uyandırdığı iyi duygularıyla hâlâ çok özel… Şimdi biraz nostalji yapma hakkımızı da kullanarak bize “iyi ki geldi” dedirten Ramazan güzellikleri yeniden hatırlamaya ne dersiniz?

DETAYLAR...

Erüst Tarım’dan armağan: Mikro filizler ve yenilebilir çiçekler!

09/05/2016

Türkiye gastronomisini mikro filiz ve yenilebilir çiçeklerle tanıştıran Mustafa Erüst ile Gastronometro mutfağının da vazgeçilmezlerinden olan mikro filizlere dair keyifli bir söyleşi…

DETAYLAR...

Sebzelerin kralı: Kuşkonmaz

18/04/2016

“Bahar geldiğinde ilk çıkan kuşkonmazı görüp ona büyük bir tutkuyla bağlanırsınız; ama üç hafta sonra, artık kuşkonmazı her gün görmeye başladığınızda, tutkunuz azalmaya başlar. Onu her gün aynı mükemmellikte pişirmenizi sağlayan şey nedir? Arzunuz...“ Thomas Keller

DETAYLAR...

Foodpairing ile lezzet dünyasında sınırsız keşifler...

07/04/2016

Gastronomi tutkunları için gastronomi macerası foodpairing ile devam ediyor. Bu yazımız, standart kurallarla köşeyi tutmak yerine yaratıcı bir detayla oyunu tümden değiştirip lezzet deneyimini bir üst level’a taşımak isteyen profesyoneller için geliyor…

DETAYLAR...

Bocuse d’Or Avrupa heyecanı Gastronometro’ya taşındı…

01/04/2016

2015’in Türkiye finalisti Şef Mutlu Şevket Yılmaz, Bocuse d’Or Akademi Türkiye’nin organizasyonu ile Metro Toptancı Market’in ana sponsorluğunda Bocuse d’Or Avrupa Finali’ne hazırlanıyor. Bu önemli haberi bizim açımızdan güzel kılan bir ayrıntı daha var; şefimizin hazırlıklarını Gastronometro’da yürütecek olması…

DETAYLAR...