Basında Biz

Gastronominin Oscar’ları belli oldu

Bocuse D’or yarışmasının Avrupa ayağı birkaç gün önce Torino’da yapıldı. İlk üç kuzey ülkelerinin. İspanya ilk onda bile yok, İtalya on ikinci. Gastronomide dengeler iyiden iyiye değişti,  neler oluyor? Buyurun Torino gözlemlerime...Yazının Devamı

Bu kez olmadı ama pes etmek yok.

12 Haziran’da Torino’da düzenlenen ve şefler olimpiyatı olarak anılan Bocuse d’Or yarışmasının Avrupa finalini kalbimiz çarparak izledik. Yazının Devamı

Türk Kızılayı aşçılarına Metro Türkiye’den eğitim.

12 Haziran’da Torino’da düzenlenen ve şefler olimpiyatı olarak anılan Bocuse d’Or yarışmasının Avrupa finalini kalbimiz çarparak izledik. Yazının Devamı

Ünlü şeflerden gıda israfı için mesaj var!

Mutfaklarda gıda atıklarını ve israfı önleme, Sirha İstanbul’da, Metro Toptancı Market ve Gastronometro stantlarının öne çıkan konusuydu Yazının Devamı

İstanbullu gençler Gastronometro Çıraklık programıyla ünlü şeflerle buluşuyor

Yenibosna, Esenler, Bağcılar’da sokakta şiddetle iç içe yaşayan gençler artık “Gastronometro” çıraklık programında Norveçli şeflerle somon, Alman şeflerle pasta pişiriyor. Yazının Devamı

Gastronometro nedir? Neden kuruldu?

Gastronometro'nun kuruluş hikayesini anlatır mısınız? Başka ülkelerde faaliyet gösteriyor mu? Yazının Devamı

Gastronometro gıda atıklarını önleme konusuna dikkat çekti

Mutfaklarda gıda atıklarını ve israfı önleme, Sirha İstanbul’da, Metro Toptancı Market ve Gastronometro stantlarının öne çıkan konusuydu... Yazının Devamı

Mavi Yolculuk Mutfağı'nın Gizli Lezzetleri The Bodrum Cup'ta Yarıştı

20 Ekim 2017
Türkiye'nin uluslararası deniz festivali ve yelken yarışı The Bodrum Cup'ta Mavi Yolculuk Mutfağı'nın birbirinden leziz tatları yarıştı. Yazının Devamı

Top Chef 2017 Birincisi Belirlendi

16 Ekim 2017

Sofra/Compass Group Türkiye'nin bu yıl 5. kez düzenlediği geleneksel Top Chef 2017 Yarışması sonuçlandı. Yazının Devamı

‘Yemek muhabbet işidir’

6 Ekim 2017

Michelin yıldızlı Fransız şef Michel Roth geçtiğimiz günlerde Gastronometro’nun ikinci yaşı için İstanbul’daydı. Umami konseptinin dünyadaki sayılı emsilcilerinden biri kabul edilen ünlü şefle buluştuk. Yazının Devamı

İstanbul’da Lezzet yarışı

28 Eylül 2017

İstanbul Kahve Festivali’nde yüzlerce farklı lezzet ziyaretçileriyle buluşurken, dünyaca ünlü şeflerin hünerli ellerinden çıkan özel lezzetler de ziyaretçilere farklı deneyimler yaşattı. Yazının Devamı

Heilbrunner Koch in der Türkei: „Botschafter des guten Geschmacks“

17 Eylül 2017
Der Heilbrunner Koch Maximilian Thomae entschloss sich 1993, in die Türkei zu gehen. Er machte dort Karriere, hat aber auch noch andere kulinarische Einflüsse zu bieten. Ein Porträt. Yazının Devamı

İstanbul'da sanat haftası!

11 Eylül 2017
Gastronometro'nun yeni yaşı onuruna, dünyaca ünlü 2 Michelin yıldızlı şef Michel Roth, Gastronometro'da... Yazının Devamı

Malezya Büyükelçisi’nden jackfruit şov

11 Eylül 2017
Türkiye Malezya Büyükelçisi Dato Abdul Razak Abdul 18 kiloya ulaşan ağırlığıyla dünyanın en büyük meyvesi olarak bilinen jackfruit ile özel bir şova imza attı. Yazının Devamı
 
 

Michelin yıldızlı Fransız şef Michel Roth'un masasında…

11 Eylül 2017
Metro Toptancı Market, eğitim, gelişim ve etkinlik merkezi Gastronometro'nun ikinci yaşını kutluyor. Gastronometro'nun yeni yaşı onuruna, dünyaca ünlü 2 Michelin yıldızlı şef Michel Roth, Gastronometro'da bir yemek hazırladı…Yazının Devamı

Güneydoğu’nun ufkunu açan kadın

30 Haziran 2017
18 yıl önce İstanbul’dan Mardin’e göçüp turizm sektörünü canlandırmayı hedefleyen Ebru Baybara Demir’in o yıllarda bir gün Bask Dünya Aşçılık Ödülleri’nde finale kalacağı aklından bile geçmemişti. Dünyanın en prestijli şeflerinden biri olan Demir....Yazının Devamı

Patrick Jeffroy: “Türk Mutfağı'nda yapacak çok iş var”

24 Mayıs 2017

İki Michelin yıldızlı ünlü Fransız Şef Patrick Jeffroy, Gastronometro’da düzenlenen ‘Patrick Master Chef’ serisi kapsamında Türkiye’ye geldi. Yazının Devamı

Dünyanın en iyi sarımsağını Gastronometro’nun başarılı şefleri yorumladı

14 Mart 2017

Tam bir vitamin ve mineral deposu olan Taşköprü siyah sarımsağını Gastronometro’nun başarılı şefleri ile “Gastronometro İnovasyon” sayfalarımıza taşıdık. Halsizlik ve yorgunluğa da iyi gelen Taşköprü siyah sarımsağı, beyaz sarımsağın bilinen tüm yararlarından fazlasına sahip. Siyah sarımsak, fermantasyon sonucunda bünyesinde faydalı bakteriler oluşturduğu ... Yazının Devamı

Metro, restoran ve şeflerinin katılımıyla Metro Gıda Hareketini başlattı

19 Nisan 2017
Metro, Türkiye’nin önde gelen restoranlarından temsilci ve şeflerin katılımıyla Gastronometro’da bir basın toplantısı...Yazının Devamı

Türk gastronomisi dünyada hak ettiği yere nasıl kavuşur?

26 Aralık 2016

Gastronometro Projesi, idealizmle ticaretin birbirlerini dışlamak zorunda olmadığının iyi bir örneği. Çünkü gastronomimizi hak ettiği değere kavuşturmak için yerel bilgiyle uluslararası tecrübeyi birleştirmek gerek. Yazının Devamı...

Gastronometro'da tat eşleşmeleri, yeni lezzet deneyimleri

28 Kasım 2016
Sirha İstanbul'daki Gastronometro platformunda koku uzmanı Vedat Ozan, araştırmacı Nilhan Aras ve şef Vedat Demir; Anadolu mutfağı ürünlerinin başrolde olduğu tat eşleşmeleri ile fuar ziyaretçilerine.. Yazının Devamı

Perakende Günleri 2016: Yeni pazarlar, kavramlar ve farklılaşma

24 Kasım 2016
Deneyim ve keşif mutfağı Gastronometro’dan örnek veren Kubilay Özerkan, “Gastronometro’da arkadaşlar, yaptığımız iş itibarıyla bir mutfakta yaptıklarımızın veya ... Yazının Devamı

"Bir Anadolu, Dört Deniz" MDD'nin yemeğinde buluştu

7 Kasım 2016
Yemeği, Alman şef Maximilian Thomae hazırlamıştı. Salı akşamı yediklerimiz, onun ülkemizde geçen uzun yıllarının birikimiyle hazırlanmış yepyeni lezzetlerden...Yazının Devamı

Sonbahar bereketiyle gelir

1 Ekim 2016

Zeytin hasadı, cevizlerin toplanması, bağbozumu, balık sezonu, derken bir an durup düşündüm: Doğa tüm bereketini gösterirken 'hazan mevsimi' diyerek galiba sonbahara haksızlık ediyoruz. Sosyal yaşam da farklı değil, kültür sanattan yeme-içme dünyasına, sinema filmlerinden televizyon programlarına etkinlikler ardı ardına başlıyor... Yazının Devamı

Bir numaralı şefi nasıl kovarsınız

25 Eylül 2016

Four Seasons Oteli ile imzaladığı kontrat dünya gastronomi çevrelerince çok merak ediliyordu... Fransız şefler arasında hızla yükselen Christian Le Squer herkesin merak ettiği bu konratı önceki akşam İstanbul'da bize anlattı. Yazının Devamı

Fransa’nın en iyi şefi Le Squer: "İyi yemek tarlada başlar"

24 Eylül 2016

Fransız aşçıların mesleki dergisi Le Chef tarafından geçen hafta bir kez daha Fransa’ın en iyi şefi seçilen Christian Le Squer Türkiye'deydi. Yazının Devamı

GASTRONOMETRO BULUŞMASI

4 Eylül 2016
Gastronometro’da direktörlük yapmakta olan Thomae, geçen hafta yine kendisi gibi yeme - içme sektörünün son yıllarda atağa kalkmasında önemli rol oynayan ‘Food in Life’ dergisinin sahibi Gökmen Sözen ile ‘Türkiye’nin En İyi 10 Balıkçısı’nı bir araya getirdiler....Yazının Devamı

Türkiye Genç Aşçı Yarışması'nın kazananları belli oldu

06 Haziran 2016
Dokuz genç aşçının zorlu bir mücadele verdiği yarışmanın galibi Gastronometro İstanbul'dan katılan Yusuf Gülyiyen oldu. Yazının Devamı
 
 

Güzel bina, güzel tabak, güzel kıyafet yapamayan güzel yemek de yapamaz

6 Nisan 2016

Şehrin en ünlü restoranlarından Le cinq’in şefi Christian Le Squer, Paris’teki üç Michelin yıldızlı 10 şefinden biri. Diğerlerinden farkı, bu istikrarı 12 yıldır devam ettiriyor olması... Yazının Devamı

Bir sorumluluk projesi: Gastronometro

4 Nisan 2016 

Mutfağımız eşsiz zenginliklere sahip. Onun gerçek potansiyelini açığa çıkarmak, dünya gastronomi trendleriyle birlikte gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar yapmak için elele vermemiz şart... Yazının Devamı

Türkiye Bocuse d’Or finalisti Mutlu Şevket Yılmaz, Budapeşte’de büyük final için yarışacak

2 Nisan 2016

Bocuse d’Or Türkiye finalisti Şef Mutlu Şevket Yılmaz, Bocuse d’Or Avrupa Finali’ne Bocuse d’Or Akademi Türkiye’nin organizasyonu ile Metro Toptancı Market’in Ana Sponsorluğu’nda Gastronometro’da hazırlanıyor... Yazının Devamı

Maximilian Thomae: “Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz"

29 Şubat 2016

Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae: “Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz, bu konuya önem göstermemiz lazım” diyor. Yazının Devamı

Gastronominin lejyonerleri İstanbul’u anlatıyor

17 Şubat 2016

Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae: “Dünya mutfağına yön veren diğer ülkelerin aksine bizler kendi ürünlerimizi tanıtamıyoruz, bu konuya önem göstermemiz lazım” Yazının Devamı

Geleneksel yemeklerimizin geleceği

13 Şubat 2016

Bir ülke sınırları içindeki yörelerin mutfaklarına önem vermeye başladığında, onun yozlaşmasını önlemek, doğru malzemelerin kullanılması için kamuoyunu aydınlatmak ve var olan geleneksel yemekleri gelecek yüzyıllara doğru biçimde ulaştırmak amacıyla kolları sıvar... Yazının Devamı

Fuarda lezzet furyası

29 Kasım 2015

Gastronometro'nun mikro filizlerle tasarladıkları çok hoştu. Coupe du Monde de la Patisserie seçmeleri için yapılan pastaların seyri bile zevkti. Yazının Devamı

Gastronominin mikro filizlerle dansı

29 Kasım 2015

Gastronomide lezzeti bir üst noktaya çıkarmak için doğadan yararlanmak uzak olduğumuz bir anlayış değil. Yazının Devamı

Sirha İstanbul heyecanı tüm sektörü saracak

16 Kasım 2015

Geçtiğimiz günlerde Milli Organizasyon Komitesi tarafından Metro’nun Gastronometro mutfağında yapılan ön elemede; Mutlu Şevket Yılmaz (Seasons Restaurant), Harun Keskin (The St. Regis Istanbul) Murat Çakıroğlu (Alavya Hotel) ve Erol Varlık (The Marmara Hotel) Sirha İstanbul finaline katılmaya hak kazanmıştı. Yazının Devamı

'GastronoMetro' ile gastronomi dünyası buluşacak

18 Haziran 2015
Metro Toptancı Market, gastronomi profesyonellerine ilham vermek ve gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla tasarladığı GastronoMetro'yu açtı. Yazının Devamı

Neden Gastronometro

Gastronomi, günümüz dünyasının yükselen değerlerinden biri. Türkiye ve dünyadaki ağırlama sektörü, geçtiğimiz yıllar içinde muazzam bir gelişme gösterdi. Sadece işletme sayısı artmakla kalmadı, aynı zamanda konsept ve mutfak çeşitleri de çarpıcı bir artış gösterdi.

Bu ilgi, restoranlardan otellere, üreticilerden aşçılık okullarına kadar pek çok alana ivme kazandırdı. Gastronomi trendlerini yakından takip eden Horeca profesyonelleri de beklentilerini belirlerken tıpkı kendi müşterileri gibi çok daha seçici artık!

DEVAMI...