Akreditasyonlar

 

WSET 3 İleri Seviye Şarap Yeterlilik Programı, 1-6 Temmuz 2019 tarihleri arasında WSET Yetkili Program Sağlayıcısı olan Gastronometro’da gerçekleşecektir. Deneyimli eğitmenlerimiz tarafından verilen ve katılımcıların şarap türleri, kalitesi ve fiyatlarına dair bilgisini yüksek düzeye çıkarmayı hedefleyen program, analitik tadım yeteneğinizi geliştirmek amacıyla özenle seçilmiş 65 şarabın anlatım ve tadımını içermektedir. Fiyat hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Gastronometro Koordinatörü İlknur Kapukaya’ya ( ilknur.kapukaya@metro-tr.com ) ulaşabilirsiniz. Program hakkında ayrıntılı bilgi aşağıdaki şekildedir.

 

WSET Nedir?
Wine & Spirit Education Trust (WSET) dünyanın en büyük şarap, yüksek alkollü içki ve
sake yeterlik programları sağlayıcısıdır. Küresel çapta marka olan içki ve içecek
kuruluşlarının güvenini kazanan WSET, son elli yıldır şarap ve yüksek alkollü içki
eğitimlerinin tasarımı ve verilmesinde öncülük etmektedir. 70’ten fazla ülkedeki çeşitli
dillerde kurs sağlayıcı ağıyla WSET yeterlik programları içki ve içecek alanındaki
profesyonellerle bu konuya meraklı bireylere hem esin kaynağı olmaktadır hem de şarap
konusundaki gelişimlerine katkıda bulunmaktadır.

 

Program Dili: İngilizce

 

Programın  Amacı: Dünyadaki başlıca şaraplar ve yüksek alkollü içkiler hakkında
kapsamlı bir analiz sunmaktır. Öğrenciler, ürün stili ve kalitesini belirlemeyi öğrendikleri
derinlemesine tadımlardan yararlanırlar.

 

Eğitmen: Turgut Tokgöz DipWSET
Turgut Tokgöz, WSET Diploma eğitimini 2017 yılında tamamladıktan sonra Institute of
Masters of Wine öğrencisi olmuştur. WSET 1, 2 ve 3 seviyelerinde sertifikalı şarap
eğitimleri vermektedir. Şarap Uzmanları ve Eğitimcileri Derneğinin kurucu Yönetim Kurulu
Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Oenotrian Şarap Kulübü kurucusudur.
Londra merkezli International Wine and Spirits Competition ile International Wine
Challenge şarap yarışmalarında jüri üyeliği yapmaktadır.
 

Tarih:
Ders: 1 Temmuz 2019 09.30-17.30
Ders: 2 Temmuz 2019 09.30-17.30
Ders: 3 Temmuz 2019 09.30-17.30
Ders: 4 Temmuz 2019 09.30-17.30
Ders: 5 Temmuz 2019 09.30-17.30
Sınav: 6 Temmuz 2019 09.30-12.30
Yer: Gastronometro Koçman Cad. No:52 Güneşli Kavşağı Bağcılar/ İstanbul
Ön Koşul: WSET 2. Seviye Şarap ve Yüksek Alkollü içkilerde Yeterlilik Programı’nı geçer
not ile bitirmiş olmak.
 

Ders İçeriği
Şarap ve Tüketici

Şarap Tadımına Sistematik Yaklaşım
Yemek Şarap Uyumu
Şarabın Servisi ve Saklanması
Kalite, Stil ve Fiyatı Etkileyen Faktörler
Asmaların türleri, Çeşitleri ve Anaçları
Asmaların Yetiştirilme Koşulları
Asma Yönetimi
Asmaların Olgunlaşması ve Şarap yapımındaki Başlıca Etkenler
Beyaz ve Tatlı Şarap Üretimi
Kırmızı ve Roze Şarap Üretimi
Şarap Fiyatlarını Etkileyen Faktörler
Şarap Etiketleme Terimleri hk.
Konuyla ilgili şarapları sistematik tadımı
Ülke ve Bölge bazlı detaylı anlatım ve tadım

1. Fransa
Bordeaux
The Dordogne ve Southwest France
Burgundy
Beaujolais
Alsace
The Loire Valley
The Nothern France
The Southern Rhone
Southern France
2. Almanya
3. Avusturya
4. Macaristan
5. Yunanistan
6. İtalya

Kuzey İtalya
İtalya (Merkez)
Güney İtalya
7. İspanya
8. Portekiz
9. ABD

California
Oregon, Washington ve New York
Kanada
10. Şili
11. Arjantin
12. Güney Afrika
13. Avustralya
14. Yeni  Zelanda
Köpüren Şaraplar

Köpüren Şarap Üretim  Teknikleri
Dünya’daki Köpüren Şarap Çeşitleri
Fortifiye Şaraplar

 

SINAV: Sınavı geçen kişiler uluslararası geçerliliği olan “WSET 3. Seviye Şarap Yeterlilik
Programı” sertifikasına sahip olacaklardır.
TADIM (%30) :   2 Şarabın kör tadımını yapmanız istenecektir.
TEORİ (%70) :   50 Soruluk test sınavı
                           4 adet klasik soruyu istenilen biçimde cevaplandırma.
 

55-69   PASS
70-84   PASS WITH MERIT
85-100 PASS WITH DISTINCTION

*Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 2-3 ay sonra Londra WSET üzerinden
iletilir. Sonuçların ilanında 1 ay sonra sertifikalar elimize ulaşmaktadır.